Gallery: The Landscape Laboratory is a Beautifully Restored Stone Facto...

Photos © Cannata & Fernandes architects
 
Located southwest from the historic city center of Guimarães, Portugal, The Landscape Laboratory stands in a rural area near the National Ecological Reserve (REN).

Located southwest of the historic city center of Guimarães, Portugal, the Landscape Laboratory stands in a rural area near the National Ecological Reserve (REN). The architects preserved the original factory typology, which consists of a series of modules surrounded by green spaces, water channels and trails. The stone façade was recovered, cleaned and fixed with bricks, while new concrete volumes were added to adapt the building for modern use.

Its interiors are contemporary, bright, open and filled with natural light. Some areas (like a small kitchen) mimic the building’s exterior factory typology. Set next to the Ribeira de Selho canal, the Landscape Laboratory is a beautiful renovation that blends history and modernity under one roof.

+ Cannata & Fernandes architects

Via Archilovers

Photos by Cannata & Fernandes architects

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. Mridha November 11, 2013 at 6:05 am

    It’s really beautiful nature and Concrete life staying together . I have noticed Portugal is going very well with this . I have a suggestion for them if they follow different strategies then their work can go better .

    like http://www.landscapinghq.co.uk/category/landscaping-manchester/

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >