Gallery: JVA’s Norwegian Truck Weigh Station Above the Arctic Circle Fe...

 
Compact at 3300 square feet, the station maximizes the space available to include room for a weigh station and enough room so that three or four employees can work comfortably. The weigh station is in operation during certain parts of the year.

JVA, an Oslo-based group of architects that leads small and large building projects alike, designed the building so innocuously that from some angles up close the station is not readily visible, especially during Gullesfjord’s long winters. Compact at 3300 square feet, the station maximizes the space available to include room for a weigh station and enough room so that three or four employees can work comfortably. Visitors and employees have views of the Moysalen National Park’s alpine landscape.

And it is that landscape to which this functional yet benign truck stop stays true. A green roof softens the visual impact while blending with the local surroundings. Inclined concrete columns are angled to mirror the angles of local mountains while concealing the east-facing glass facade. And the splashes of orange and reds brighten this functional yet stunning weigh station without completely marring the endless vistas of birch forests and Norway’s spectacular Arctic fjords.

JVA

Via Arch Daily

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home