Strey Architects is bringing a contemporary style to the countryside with its recent project, Link House. The home, which features a plethora of sustainable design elements, showcases simple living at its finest by meshing luxury and minimalism. Features ranging from design for natural ventilation to solar heating and rainwater collection tanks meld seamlessly into the gorgeous modern farmhouse.

In designing Link House, Strey Architects was tasked with building a farmhouse that was both aesthetically attractive and humble. The result is a beautiful countryside home that features three bedrooms, two bathrooms, a formal dining room, a lounge, a pool and a large playroom — all in a sustainable design. The house, which takes on a U-shape, also includes a large deck out front, an open kitchen and a garden.

According to the architects, the house was designed with two wings and positioned to take advantage of the seasons. During the hotter months, the west wing blocks the sun and acts as a privacy screen. When winter comes, the northern and southern wings allow more sunlight inside the house for optimal heating conditions. The house also features fold-away doors and top-notch ventilation, which eliminates the need for a traditional HVAC system.

Even the building blocks for the Link House were made from sustainable materials. The foundation is built from recycled plastic and is designed to air out dangerous radon gas. The walls and ceilings feature board insulation to properly protect the outer brick siding. Inside, the floors are crafted from recycled teak parquet.

The stunning modern farmhouse wouldn’t be complete without a rainwater catchment system and solar water heating throughout the residence, making it completely sustainable throughout the year.

Although the Link House is sustainable, Strey Architects did not sacrifice anything on design and aesthetics. The end result is a home that will fit in just about any location and fully comply with building regulations while remaining stylish and green.

+ Strey Architects

Via ArchDaily

Images via Dook / Strey Architects