Bangkok-based firm ASWA Architects created a stunning retail studio for a popular bag brand in Thailand. TA.THA.TA bags are known for being functional and whimsical — a reputation that inspired the architects to create a similar feel for the new store. The front glass facade is covered with a white metal mesh shade system that, along with the extra-tall pitched roof, gives the structure a modern and ethereal atmosphere.


large tree in front of white building with pitched roof
large tree in front of white building with pitched roof

The structure stands on a very narrow lot in the center of Bangkok, and the size of the lot forced the architects to utilize vertical space as much as possible. The site’s existing large tree helps provide shade. Inside, the studio is approximately 1,300 square feet and spans three floors. A welcoming retail store is located on the first floor. The second floor houses the design and assembly studio, while guests and employees can enjoy a third-floor lounge space with a mezzanine level.
white interior with desks and plants
person working at a desk inside a white interior

Related: Apple’s new Regent Street store is filled with daylight and living trees

The brand’s identity greatly influenced the architectural concept and is noticeable throughout the space. Variations of metal mesh are in many areas, but a bespoke shade system marks the design. Made from white mesh, the screen acts as a double facade for the building’s all-glass front wall. This unique feature allows plenty of natural light to stream into the interior while also providing shade during the searing summer months.
white interior with desks and plants
photos of white interior with plants

The interior design is functional and uncluttered, again a nod to the company’s brand. To add a touch of wellness, the architects added greenery on every level. Bright drop lamps add extra lighting, and TA-THA-TA designed much of the furniture to leave a final mark of its identity on the structure.

+ ASWA Architects

Via Archdaily

Photography by Phuttipan Aswakool
mesh covered window shaded
white stairwell in light-filled building
pitched ceiling with hanging lights
white awning over entrance to white building