BIG architects, ted, cube building, cube, rooftop park, green roof, living roof, green architecture, ventilation, solar shading, mixed use building, roof garden, taiwan, green architecture, green building, eco architecture sustainable architecture

The main cutout in TED’s facade acts almost as a street, allowing visitors to walk right through the building. To make the smartest use of the space, the large tunnel coils upwards in an ascending spiral that leads from the ground floor all the way up to the verdant roof garden. The rooftop park will serve as a performance area, and restaurants on the penthouse level will open up onto the space, making it an ideal place to meet.

The building will house hotels, shops, showrooms, galleries, offices, and restaurants, welcoming in a mixed group of visitors. Composed of concrete lamellas that provide solar shading, the structure only appears to be a solid block from afar – the spaces between the ribs actually allow for ventilation and increased airflow.

+ BIG Architects

Via evolo