Bridgette Meinhold

Tesla's Red Hot and Green Los Angeles Showroom

by , 12/03/10

tesla motors, tesla, tesla showroom, LA, electric vehicle, CCS architecture, green architecture, sustainable architecture

CCS Architecture, who is known for their work designing restaurants and high end residences, rehabilitated two older buildings in the Westwood neighborhood to create the Tesla showroom back in 2008. Many materials from the original buildings were reused and updated with energy and water efficient systems and fixtures to create an eco friendly showroom to compliment the clean vehicles.

Skylights in the roof bring in natural daylight, and the roof has a highly reflective coating to reduce heat gain as well as above code foam insulation. Water efficient fixtures decrease water usage and efficient fluorescent lighting lights up the service areas. Energy efficient heating and cooling systems are assisted with passive cooling through cross ventilation. And while the managers had hoped to install a photovoltaic system on the roof, the building is sadly shaded too much by surrounding taller buildings.

Cass Smith of CCS Architecture commented about the showroom, “The cars are beautiful, so the showroom is set up to be a boutique experience, where the intended rawness of the space counterpoints the sleek refinement of the cars. It’s like sculpture in a gallery.”

+ CCS Architecture

Images ©Eric Laignel

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


2 Comments

  1. The Plant Cafe Organic:... December 15, 2010 at 3:32 pm

    [...] CCS Architecture, who designed their other restaurant at the Marina, took the lead in designing the new structure at Pier 3, which was part of a large revitalization project encompassing the Embarcadero. Two large historic pier warehouses were renovated to create a 112-seat restaurant and a separate, counter-service cafe. The tall 18 foot ceilings, exposed timber beams and the casement windows were retained to maintain the feel of the original pier. Outdoor seating areas were built on the side of the bay, which would normally be chilly, but have canopies and heating for year round comfort. Pages: 1 2 0 email thisemail facebookfacebook diggdigg tweetmeme_url = "http://inhabitat.com/the-plant-cafe-organic-sfs-ultra-green-restaurant/"; tweetmeme_style = "compact"; [...]

  2. Pixelated Garden Topped... December 10, 2010 at 8:57 am

    [...] of the parking area makes a lot more sense and is a lot more eco-friendly than parking in a typical garage or a sprawling uncovered lot. Since the “layer” of terraced housing sits atop the [...]

  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home