Gallery: Ultra-Modern Triple V Gallery Juts From the Landscape in Three...

 
Built to house a showroom gallery adjacent to the beach, the Triple V Gallery is an ultramodern structure that welcomes visitors to view works by China’s largest developer, Vanke. Conceived by Ministry of Design, the building rises upwards at three points meant to emulate the adjacent sand dunes on the nearby beachfront. The oxidized Cor-ten steel and glass façade harmonizes with the landscape while contrasting nicely with the prairie-style governmental buildings in the area.

The shape of the triangle is repeated in the floorplan of the Triple V, as well as the pitched roof. The sharp peaks also allow for easy rainwater run off, protecting the roof from water damage, and helping to irrigate the grasses surrounding the perimeter.

Located on China’s Dong Jiang Bay, the exterior of the structure is clad in durable Cor-ten steel. The surface responds to the balmy climate of the coast, creating an earthy rust color through oxidization. Cor-ten is also very weather sensitive, and thus changes slightly with moisture and rain, while protecting the interior. The warm rust color also coincides with the natural landscape.

The floor-to-ceiling glass meets each peak of the roof, flooding the interior with natural light 360 degrees around the building. Each of the roof points coincides with one of the three main spaces in the interior, creating the maximum amount of space inside. The interior walls are clad in sustainable timber, so as to continue the cohesion with the surrounding nature.

The gorgeous triangular gallery also provides a stunning view of the surrounding ocean, creating a unique vantage point from inside.

+ Ministry of Design

Via Frame Mag

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >