Belgium modern, historic modernism, modern retrofit, water tower home, Bham Design Studio, green home renovation,

The ground floor is an open entrance space that features only a small staircase to indicate the richness of the living spaces above. The second floor simply contains a mechanical room and storage. An open guest bedroom and small bath make up the third floor. The next floor houses the home’s main bathroom, where the centerpiece is a freestanding sunken shower surrounded by an impeccably placed tub, water closet, and double sink.

Belgium modern, historic modernism, modern retrofit, water tower home, Bham Design Studio, green home renovation,

A slender staircase proceeds to the bedroom, another simple room graced with a huge mirror that cuts the space in half. Next to the mirror is a spiral staircase leading to the living area on the top floor. The huge room, entered through a small cylinder in the middle, offers a beautiful view of the surrounding country. A subtle and stripped-down kitchen, dining room and living area float above a surrounding sunken corridor. Lots of open space encourages the residents to contemplate the endless countryside beyond, or the low flying airplanes landing at a neighboring airport.

+ Bham Design Studio

Via ArchDaily