When Medellín-based architecture studio Juan Manuel Peláez Arquitectos (JUMP Arquitectos) visited its client’s property in nearby Colombian town of La Ceja, the team was so impressed with the landscape that they resolved to minimize alterations to the site. To that end, they adapted the built forms to the uneven terrain by splitting the residence — dubbed the C47 House — into three gabled volumes united by two glazed bridges. Built of concrete, the homes take advantage of the material’s thermal mass to absorb heat during the day and release warmth during cool nights.

glass bridge connecting two concrete buildings

Covering an area of 3,831 square feet, the C47 House consists of three connected buildings. To the north is the single-story garage with service quarters that connects to the central second-story building via a short glass-walled bridge and outdoor walkway. This middle building houses the kitchen and dining area on the ground floor as well as two bedrooms on the upper floor. A long glass bridge stretches out to the west and connects with the third building, a single-story volume comprising the living area and lounge. Each building is strategically laid out to minimize site impact.

concrete buildings with gabled roofs

concrete building with gabled roof and large windows

“The natural slope and ditches where the water runs in the rainy season were the morphological characteristics that would not be modified, on the contrary, it made us think that the spatial scheme of the house should be from three volumes connected by bridges so the terrain would remain the same,” the architects explained. “Once this path was found, we did several explorations to work the architectural program according to the volumetric fragmentation. For the inhabitants of the house, this idea of having spaces connected by bridges, but at the same time totally independent, they found it very interesting, above all, to change the relationship with the landscape and space in very short distances.”

Related: Rammed earth ties a contemporary home to the rocky New Zealand landscape

glass-enclosed hallway between concrete homes

aerial view of three connected concrete volumes

The positioning of the homes were also informed by the region’s climatic conditions, particularly how cold the temperatures in the area turn at night. The concrete walls help harness solar gain during the day, which is then dissipated as passive heating at night. Large windows flood the interiors with natural light and are carefully placed to frame select views of the neighboring hills and nearby forest.

+ JUMP Arquitectos

Via ArchDaily

Images via JUMP Arquitectos