After a year of operation, sportswear titan Adidas has finally released images of its new LEED Gold-seeking headquarters building in Herzogenaurach, Germany. Designed by Danish architecture firm COBE, the multipurpose building optimizes the work environment with a strong indoor-outdoor connection achieved with walls of glass, soaring skylights and an abundance of greenery throughout the building. Fittingly named HALFTIME, the versatile facility marks COBE’s first completed project in Germany.

Continue reading below
Our Featured Videos

aerial view of glass building with white rhomboid roof

COBE’s HALFTIME design was selected as the winner of an international architecture competition held by Adidas in 2014. The facility, which officially opened October 12, 2018, is located in the sports brand’s corporate headquarters, “World of Sports,” in southern Germany. The 15,500-square-meter building includes a canteen for all HQ employees, meeting rooms, a conference center, a show room, a large events hall in the style of an old-school gym and 12 creatively styled workshop rooms, each representative of a different sport venue. The building also includes specially designed HALFTIME Chairs, a collaboration between COBE and Danish design brand HAY.

Related: Copenhagen’s new eco-friendly “bicycle hills” hide parking for thousands of bicycles

cafeteria with a green wall
meeting room with blue walls and long rectangular table

To meet LEED Gold standards, the energy-efficient building is topped with a 8,650-square-meter rhomboid roof structure that is covered in glass to flood the interiors with natural light. Large green walls, tall ceilings, a natural materials palette and indoor conservatories cultivate a healthy working environment. Moreover, the architecture features a flexible design for future modifications.

meeting room with wall mural, small chalkboard and long wood table
wood room with stacked benches and a scoreboard

“To accommodate the many internal and public functions that HALFTIME includes, we designed a versatile, multipurpose building that brings as many of the company’s activities and functions as possible together under one roof,” said Dan Stubbergaard, architect and founder of COBE. “The huge rhomboid roof covers the entire building like a carpet, bringing staff, visitors and brand ambassadors together in the same building and thus enabling more and wider contacts.”

+ COBE

Images via Rasmus Hjortshøj – COAST / COBE

aerial view of glass building with white rhomboid roof covered in skylights