Nestled in a misty pine forest, the Ta Nung Homestay Executive Office offers employees an environmentally sensitive space to work along with breathtaking views of Vietnam’s Central Highland landscape. Ho Chi Minh City-based architectural firm MyAn Architects designed the workspace to look like a cluster of geometric cabins that have been elevated on stilts to reduce site impact and to preserve mature pine trees. Floor-to-ceiling windows sweep an abundance of natural light and views of the mountainous landscape indoors.

front view of a geometric wood cabin in a forest

Located in Ta Nung Valley about 11 miles from the city of Đà Lạt, the Ta Nung Homestay Executive Office was designed to foster collaboration and an appreciation of the site’s natural beauty. The nearly 5,400-square-foot construction was built from locally sourced pine to tie the architecture to the landscape, while full-height windows create a constant connection with the outdoors.

wood cabins with glass panels in the facade

wood cabins lit up at night

Oriented east to west, the building’s intimate workspaces and meeting areas, as well as two secondary bedrooms, are located on the east side. To the west is a spacious bedroom suite that is connected to the offices via an outdoor community terrace, which serves as the main entrance to the office and gathering space.

wood-lined interior with bed in front of glass wall

wood-lined interior with small plush bed

“The views and abundant daylight are celebrated and democratized,” the architects explained. “Bottom-to-top large panels of glass are lined up and combined with such vernacular, rich, textured material like pine wood for the rhythmic-formed roof, diffuse strong southern and northern sunlight while maintaining views and creating indistinguishable boundaries between indoor and outdoor space.”

Related: A “green veil” of plants protects this home from Ho Chi Minh City’s heat

wood-lined interior with hanging edison bulb lights

wood deck with mountainous views

The undulating roofline consists of two alternating gabled forms of different heights that give the project its sculptural appeal without detracting from the surroundings. Pine continues from the exterior to the interior, where it lines all the walls, ceilings and floors and is also used for furnishings. At night, string lights are used to illuminate the building to create an ethereal lantern-like glow in the darkness.

+ MyAn Architects

Images via MyAn Architects

wood cabin lit up at night