As if Microsoft employees didn’t have enough perks – now they can brainstorm high in the breezy treetops in the company’s new treehouse meeting space. Built for the team at the software giant’s Redmond, Washington campus, the treehouse is comprised of two beautiful structures built around a massive Pacific Northwest Douglas fir, providing lucky employees a tranquil place to unplug while surrounded by nature.

Built by master treehouse builder, Pete Nelson, the structures were carefully built twelve feet off the ground around a massive Pacific Northwest Douglas fir. Reached by a planked, accessible ramp at the back, treehouse number one has a meeting room with charred-wood walls and a domed ceiling with a skylight that floods the space with natural light. For prime outdoor time, employees can breathe in fresh air on the cedar deck suspended by timber beams and cables.

Related: 9 treehouses you can actually rent for an off-the-ground getaway

Microsoft treehouse meeting spaces, treehouse design, microsoft treehouse office, treehouse microsoft, treehouse offices, treehouse meeting space, Microsoft’s Redmond campus, Pete Nelson, Nelson Treehouse and Supply, cedar decks, treehouse offices

The design was inspired by various studies that prove that employees generally work better when connected to nature in some capacity. Granted, under normal circumstances, this may mean installing office space with large windows, some potted plants, or maybe even a vertical wall in the lobby. But Microsoft wanted to go a bit further in an attempt to give their employees the freedom to unwind among the treetops versus enjoying a few green features from the inside of their cubicles.

Microsoft treehouse meeting spaces, treehouse design, microsoft treehouse office, treehouse microsoft, treehouse offices, treehouse meeting space, Microsoft’s Redmond campus, Pete Nelson, Nelson Treehouse and Supply, cedar decks, treehouse offices

“A lot of people are like, ‘where’s the AV?’ And I’m like, it’s a treehouse,” said Bret Boulter, who works in Real Estate & Facilities on the Redmond campus and worked on the project. “We wanted people to intentionally unplug, because they are sitting in front of screens all day long.”

+ Nelson Treehouse and Supply

Via GeekWire

Images via Microsoft Blog

Microsoft treehouse meeting spaces, treehouse design, microsoft treehouse office, treehouse microsoft, treehouse offices, treehouse meeting space, Microsoft’s Redmond campus, Pete Nelson, Nelson Treehouse and Supply, cedar decks, treehouse offices

Microsoft treehouse meeting spaces, treehouse design, microsoft treehouse office, treehouse microsoft, treehouse offices, treehouse meeting space, Microsoft’s Redmond campus, Pete Nelson, Nelson Treehouse and Supply, cedar decks, treehouse offices

Microsoft treehouse meeting spaces, treehouse design, microsoft treehouse office, treehouse microsoft, treehouse offices, treehouse meeting space, Microsoft’s Redmond campus, Pete Nelson, Nelson Treehouse and Supply, cedar decks, treehouse offices