nARCHITECTS, the firm behind New York’s recently-opened micro apartments, is switching gears from micro to MINI for their next design. Their latest project for client BMW/MINI transforms an old warehouse into a 23,000-square-foot creative hub called A/D/O in Greenpoint, Brooklyn. The vibrant new space aims to give local innovators and designers a platform to create urban living solutions, and will center around a free co-working area.



A/D/O, creative hub A/D/O, Narchitects ADO Creative Hub, Greenpoint, Brooklyn, warehouse design, warehouse construction, warehouse businesses, nyc warehouse, greenpoint creative hub, urban life, urban design, free work space nyc, nyc work hubs, nyc creative org

Working with MINI, the Brooklyn-based architects have been converting the large space into an innovation and design center. It will house an URBAN-X accelerator, a maker space, a restaurant headed by chef Fredrik Berselius, and a small design shop. Along with rentable spaces, A/D/O will also provide flexible free work space open to the public and host various events throughout the year.

Related: WXY Architects to convert former NJ shipyard into modern innovation hub

According to the architects, the space is designed to work in collaboration with BMW/MINI’s ongoing initiative to foster “design innovation across many aspects of life, work and mobility” and “will provide designers a platform to explore innovative solutions that improve the future of urban life.”

As far as the design itself, the warehouse will retain its brick facade and much of its past character. Large floor-to-ceiling windows will open up the interior, which will be divided into unique work spaces intended to provide an inspiring environment. At the heart of the project is a large periscope that rises out of the rooftop, combining the reflections of the Manhattan and Brooklyn skylines into one single skyline.

A/D/O has already hosted several events this fall while still under construction and is nearing completion, according to nARCHITECTS.

+ nARCHITECTS

Images via nARCHITECTS