Japanese architect Makoto Suzuki has carved out a slice of live/work paradise with this cluster of cabins in Hokkaido. While each mono-pitched structure appears to stand independently, the timber-clad buildings are interconnected. The project, called the House in Tokiwa, also achieves harmony with the landscape through the use of natural materials and low-profile structures that embrace nature at every turn.

Bird's eye House in Tokiwa by Makoto Suzuki

Living room House in Tokiwa by Makoto Suzuki

Located near Sapporo, House in Tokiwa comprises a series of structures of varying heights clad in vertical timber planks. Mono-pitched roofs top the taller volumes, while greenery covers the roofs of a few of the lower-profile structures. Large windows frame views of the surroundings while the relatively remote location mitigates privacy concerns. Outdoor terraces also reinforce the connection with nature.

Monopitched roofs and green roof House in Tokiwa by Makoto Suzuki

Back of the home House in Tokiwa by Makoto Suzuki

Related: Tidy Japanese home mimics the greenhouse effect to keep warm

The home is divided into two roughly equal-sized clustered halves connected by a centrally located bathroom. The main living areas are set in a cluster that wraps around a small courtyard planted with lilac trees. This cluster contains a two-story villa for Suzuki’s father, a kitchen and dining area with full-height windows, the master bedroom, and an office for Suzuki’s wife that sits above the living room. The majority of the workspaces are housed in the second cluster, which includes a meeting room, bathrooms, and two spacious work areas, one of which is used by sculptor Takenobu Igarashi.

+ Makoto Suzuki

Via Dezeen

Images via Koji Sakai

Outdoor deck House in Tokiwa by Makoto Suzuki

Meeting room House in Tokiwa by Makoto Suzuki

Back of house House in Tokiwa by Makoto Suzuki