This stunning modernist guest home bears little similarity to its previous form: an old concrete barn for horses. Design-build firm The Construction Zone led the adaptive reuse project, the Barn Guest House, transforming the old horse stalls into room dividers. Full-height north-facing glass gives the guesthouse an indoor-outdoor character that embraces a desert garden In Phoenix.



Barn Guest Home by The Construction Zone, Barn Guest Home Phoenix, desert guest home Phoenix, adaptive reuse horse barn, horse barn transformed into home,

Barn Guest Home by The Construction Zone, Barn Guest Home Phoenix, desert guest home Phoenix, adaptive reuse horse barn, horse barn transformed into home,

Topped with a flat overhanging roof, the 750-square-foot guest home contains a master suite, kitchen, and living area separated by concrete walls. Timber, seen in the Douglas fir-clad roof and furnishings and cabinetry, imbue the home with much needed warmth in a predominately cool-toned palette of concrete, glass, and black steel.

Barn Guest Home by The Construction Zone, Barn Guest Home Phoenix, desert guest home Phoenix, adaptive reuse horse barn, horse barn transformed into home,

Barn Guest Home by The Construction Zone, Barn Guest Home Phoenix, desert guest home Phoenix, adaptive reuse horse barn, horse barn transformed into home,

Related: Atelier Data Transforms an Old Horse Stable into a Simple but Stunning Home in Portugal

The interior decor is kept minimal to maintain the home’s sense of lightness in the landscape, while a few pops of red hues and natural timber tones break up the gray color scheme. The Barn Guest House looks out over an outdoor entertaining patio, bocce ball court, jacuzzi, and cacti-studded gardens.

+ The Construction Zone

Via Dezeen

Images by Bill Timmerman

Barn Guest Home by The Construction Zone, Barn Guest Home Phoenix, desert guest home Phoenix, adaptive reuse horse barn, horse barn transformed into home,

Barn Guest Home by The Construction Zone, Barn Guest Home Phoenix, desert guest home Phoenix, adaptive reuse horse barn, horse barn transformed into home,