Architecten De Vylder Vinck Taillieu, House Bernheimbeuk, Belgium, Ghent, tree, daylighting, minimalist, green design, sustainable design, eco-design, small footprint, daylighting, minimalist

With a tiny footprint of only 99 square meters, House Bernheimbeuk is a three-story residential building linked by a simple metal staircase painted mattel-blue. The front and back of the home are screened in, while the sides, the roof, and the chimney are all clad in simple grey tiles.

Wooden-framed windows are accommodated by missing tiles in the same way that the tree, which is screened into the of the house so that it is very much a part of it, is allowed to push through the roof. And finally, plenty of natural light pulses through this minimally-furnished dwelling in beautiful Belgium!

+ Architecten De Vylder Vinck Taillieu

Via Arch Daily

all images © Filip Dujardin