green design, eco design, sustainable design, plywood, Mode:Lina, Concordia Design, converted loft, coworking

Mode:lina’s office is set in an airy loft-like room of the former printing house, complete with high ceilings and exposed industrial piping. With few windows, the team wanted to create separate work environments for each member, without closing out the natural light that filters through the window.

In order to make the most of the space, the Mode:lina team decided to divide the space into a common meeting area, and sectioned individual work stations. To accommodate all of members of the team, the designers took advantage of the high ceilings and built upwards.

Using sustainable and inexpensive plywood, the team built a box inside of the loft. Three separate cubbies were built with plywood and each are accessible via the common area. Each gives workers privacy, while also remaining somewhat open with cutouts between two of them.

A third, larger work space was built on the top of the plywood cube. Accessible by a ladder, the office mezzanine can fit two to three computers and is hidden away for more privacy.

Rather than placing all of the desks on the floor, Mode:lina created an innovative space that not only makes more work area in the office, but also creates privacy and storage space.

+ Concordia Design

+ Mariusz Wrzeszcz